Pewnie nieraz slyszłes o tym ze mleko jest beee. Spozycie mleka ogolnie jest bee - a co dopiero mowic o spozyciu po treningu. Mleko po treningu? Tak - wlasnie po treningu! Zachecam do przeczytanie kilku badan na temat mleka. Pomijajac aspekt laktozy - bo nie wszyscy maja problemy z trawieniem laktozy - jesli ktos ma 'to' - to definitywnie jest [...]
Ten artykuł moim zdaniem otwiera oczy na wszechobecny rynek suplementów białkowych i pomaga w odpowiednim jej doborze. Polecam osoba którzy chcą dopiero zaopatrzyć się właśnie w białko, i planują zacząć suplementacje produktu a nie wiedza która odzywkę wybrać. Lub tym osoba którzy nie są zadowoleni z białka które zakupili i uważają ze pieniądze [...]
[...] trybu życia. Nie przedstawie super - cudownych szybkich sposobów jak schudnąc jednak .. na początek PEWNĄ / ZDROWĄ /sprawdzoną metode na udaną redukcje czyli dieta wysokobiałkowa .. Jesli chcemy tracić kg zbędnego tłuszczu ..i utrzymywać dotychczasowe umięsnienie dieta wyokobiałkowa jest bardzo dbrym rozwiązaniem .. Opieramy się na wysokim [...]
Dzisiejszy rynek suplementów oferuje całą gamę produktów wysokobiałkowych, dla których bazę surowcową stanowią białka mleczne, o tak niesamowitej różnorodności pod względem jakości, ceny, ale także mniej przyziemnych aspektów takich jak profile aminokwasowe, absorpcja czy chociażby rodzaj oferowanego białka. Nic dziwnego że w [...]
[...] organizm buduje jak również odbudowuje własne tkanki i komórki.Białko jest więc bardzo ważnym składnikiem diety i musi być dostarczone z pożywieniem. Pokarmami bogatymi w białko są: Mleko w proszku odtłuszczone 34% białka Soja 35% białka Ser żółty 23% białka Groch [...]
[...] gotowym i zdolnym do niszczenia każdego, przyjaciela lub wroga. Czynniki, które sprzyjają właściwemu rozwojowi ludzi z grupą krwi 0 to intensywne ćwiczenia fizyczne i białko zwierzęce. Jednak sukces w stosowaniu diety typu 0 zależy od tego, czy jesz chude, wolne od chemikaliów mięso, drób i ryby. Źródłem pożywienia przyjaznego dla [...]
[...] gotowym i zdolnym do niszczenia każdego, przyjaciela lub wroga. Czynniki, które sprzyjają właściwemu rozwojowi ludzi z grupą krwi 0 to intensywne ćwiczenia fizyczne i białko zwierzęce. Jednak sukces w stosowaniu diety typu 0 zależy od tego, czy jesz chude, wolne od chemikaliów mięso, drób i ryby. Źródłem pożywienia przyjaznego dla [...]
[...] podają, że systematyczny wysiłek, ale o niezbyt dużej intensywności wpływa pobudzająco na reakcje układu limfatycznego. Po wysiłku wzrasta ilość properdyny ( jest to białko surowicze wchodzące w skład naturalnego układu czynników odpornościowych człowieka), immunoglobin (przeciwciał),przyrost aktywności żernej leukocytów (inaczej krwinka [...]
[...] gotowym i zdolnym do niszczenia każdego, przyjaciela lub wroga. Czynniki, które sprzyjają właściwemu rozwojowi ludzi z grupą krwi 0 to intensywne ćwiczenia fizyczne i białko zwierzęce. Jednak sukces w stosowaniu diety typu 0 zależy od tego, czy jesz chude, wolne od chemikaliów mięso, drób i ryby. Źródłem pożywienia przyjaznego dla [...]
[...] a zwłaszcza układu krążenia wpływają na metabolizm chromu. Niedobór: Niedobór chromu występuje rzadko i pojawia się w niektórych rejonach oraz przy diecie ubogiej w białko zwierzęce. Przy deficycie występować mogą: - bóle głowy - drażliwość - nudności - nastroje depresyjne - niepokój - stany lękowe - zmęczenie - nietolerancja na glukozę [...]
[...] jak i serwatka zawierają związki powodujące alergie ,jest to jednak informacja ważna dla alergików . Osoby zdrowe mogą odnieść znaczne korzyści ze spożywania odzywek białkowych. Białko jako składnik budulcowy wpływa korzystnie na układ odpornościowy ponieważ buduje jego elementy . Jeśli zabraknie białka organizm będzie osłabiony wpadnie [...]
[...] Badań nad Dzieckiem i Rodziną z Vancouver wynika, iż nadmiar cukru w diecie powoduje wzrost produkcji tłuszczu w wątrobie. Proces ten prowadzi do wyłączenia genu kodującego białko, odpowiedzialne za ilość hormonów płciowych w atywnej formie. Tak więc wyłączenie tego genu, prowadzi do niedoboru białka, a w konsekwencji do rozchwiania równowagi [...]
[...] askorbinowy - zwaiazek o silnych właściwościach redukcyjnych - działa antyoksydacyjnie - pełni zasadnicze funkcje w procesach oksydoredukcyjnych ustroju. Jest aktywatorem białkowej przemiany aminokwasów aromatycznych, przez fosforylację glukozy wpływa na syntezę hormonów steroidowych kory nadnerczej i syntezę insuliny.Jest nieodzowny w [...]
[...] Drugie badania z kolei pokazuje, że takie same efekty jak spożywanie każdej porcji kreatyny z ogromnymi ilościami cukrów - można osiągnąć spożywając kombo węglowodany + białko!. Węglowodany - a w gruncie rzeczy insulina -> nasila gromadzenie kreatyny. Niestety w tym badaniu używano dużych ilości węglowodanów i kolejne badanie potwierdza,że: [...]
[...] wybór.*jeśli jesteś zaspany to wypij małą czarną . do tego jakies małe ciastko 30min przed treningiem niezaszkodzi z efedryną bym uważał* jesli Twoja dieta jest uboga w białko to naturalnie możesz je uzupełnić poprzez jakąś odżywke białkową. jest tego od za***ania na rynku...To by było chyba na tyle . Na razie nic wiecej mi niewpada do [...]
Przeplanowuję sobie odrobinę dietę, i na tą okazję naskrobałem taką prymitywną ściągawkę wartości odżywczych wybranych produktów, bo nie lubię korzystać z często wątpliwej jakości suplementów witaminowo-minerałowych, skoro można z diety. Kolorkami się nie sugerujcie, bo to jedynie info dla mnie w tej konkretnej sytuacji. Może komuś się przyda [...]
[...] piersią niemowlę otrzymuje zaledwie l procent całkowitej ilości kalorii z białka, ale w ciągu sześciu miesięcy podwaja swoją wagę urodzeniową. Dzieje się tak dlatego, że białko z mleka kobiecego jest białkiem bardzo dobrej jakości i łatwo się wchłania. Jeżeli będziemy jeść białko dobrej jakości, to optymalna jego ilość wynosi 35-85 gramów [...]
[...] tą część: Z jednej strony są osoby, dla których jakość i pochodzenie jest na pierwszym miejscu. & Po drugiej stronie są osoby, dla których liczą się tylko liczby. BTW, tj.białko, tłuszcze i węglowodany. Kaloria to kaloria i nie ma znaczenia z jakiego pochodzi źródła, czy jaka jest jej jakość. Dieta opierająca się na ‘IIFYM’ z samego założenia [...]
[...] i po treningowych, im później tym liczba węglowodanów w posiłkach powinna ulegać zmniejszeniu. 3. W ostatnim posiłku nie jemy praktycznie węglowodanów jest to posiłek białkowy, mówię "praktycznie", ponieważ nawet w chudym twarogu takie się znajdą (mało, - ale zawsze coś). 4. Przed treningiem należy zjeść dużą ilość węglowodanów [...]